Skip Ribbon Commands
Skip to main content
ajankohtaista
​​​​​

Tiedotteet 

Aikuislinja toimii osoitteessa Kirkkopuistikko 27, sisäänkäynti pihaovesta.
Luokat 2. ja 3. kerroksessa, kanslia 2. kerroksessa.

Kouluun ilmoittautuminen
Kansliaan voi ilmoittautua milloin vain lukuvuoden aikana.
Ilmoittautumistilaisuus on syksyllä 2017 maanantaina 14.08.17 klo 16-18
(Kirkkopuistikko 27, käynti pihaovesta)
 
Opinnot alkavat syksyllä 2017 maanantaina 04.09.17.

Kansliassa on nyt muutama Abitti-koejärjestelmän muistitikku, joita voi lainata ja kokeilla oman koneen käynnistämistä koejärjestelmään. Samalla voi testata, että kaikki koneen laitteet toimivat (kosketuslevy/hiiri, näppäimistö, kuulokkeet jne.). Jos käynnistys tuntuu hitaalta, kannattaa kokeilla tikkua toiseen USB-liittimeen. Käynnistysohjeita valikossa Opiskelijoille -> Sähköiset yo-kirjoitukset
 
Lyskalla on nyt toiminnassa Lykeion -niminen langaton verkko, joka on tarkoitettu opiskelijoiden läppäreille, tableteille tai kännyköille. Verkko toimii klo 7.25-21.00. 
Verkon salasana on VzdQLcnNTg4e72vc (ei ole meidän keksintöä...). Salasana riittää kuitenkin yleensä kirjoittaa vain ensimmäisellä kerralla.
Kone saattaa kysyä seuraavaa: "Do you want to allow your PC to be discoverable by other PCs and devices on this network?". Kannattaa vastata "No". 


Opetussuunnitelma
Opetussuunnitelma, kurssien nimet ja oppikirjat löytyvät Aikuislinjan alasivulta Kurssitarjonta (vasemman laidan valikko). 

Uusi opetussuunnitelma otetaan asteittain käyttöön ensi syksynä. Tämä siis koskee oppiaineiden ensimmäisiä kursseja.
 
Verkkokurssit
Aikuislinjan verkkokurssit ovat Moodlessa. Moodle löytyy osoitteesta moodle.eforum.fi, ja sinne kirjaudutaan edu-kuvakkeesta (Kirjaudu sisään käyttäen tiliäsi kohteessa: edu.vaasa.fi).
            

Hanki oppikirja aina heti ensimmäiselle lähiohjaustapaamiselle!​

Wilma
Aikuislinjalla on käytössä Wilma-ohjelmisto. Sen tärkeimmät toiminnot ovat viestintä opiskelijoiden ja opettajien välillä, koulun ajankohtaiset tiedotteet   sekä omien arvosanojen selaaminen.Wilma löytyy osoitteesta wilma.vaasa.fi. Käyttäjätunnus ja salasana ovat samat kuin koulun sähköpostissa, tunnus kirjoitetaan muodossa etunimi.sukunimi (ilman @edu.vaasa.fi-loppuosaa).

Ylioppilaskirjoitukset
Abitti-tunti yo-kirjoituksiin osallistuville ti 20.02.18 klo 15.45 luokassa 222.
Oma kannettava mukaan!
 
Kevät 2018 
- kirjoituksiin täytyy ilmoittautua kansliassa viim. to 21.11.
- ylioppilaskirjoitukset alkavat äidinkielen kokeella ma 12.02.
Kirjoitusaineen pakolliset kurssit on oltava suoritettuina äidinkielen osalta ti 06.02. ja muissa aineissa ke 21.02.
 
Mahdollinen erityisjärjestelyhakemus (YTL:n lomake) tulee toimittaa koulun kansliaan syksyn yo-kirjoitusten osalta viim. 23.04. Kevään kirjoitusten osalta vastaava päivämäärä on 23.11. 

Lisätietoja ylioppilaskirjoitukista löytyy Vaasan lyseon lukion kotisivulta: etusivun ylioppilaslakin alla on linkki Abien sivut.

Valmistuminen
Opiskelijan on tehtävä säädetyt suoritukset ajoissa valmiiksi  - jos aikoo saada päättötodistukset kevään lakkiaisissa, takaraja on 02.05.2018
Mikäli suoritukset tulevat kuntoon vasta edellä mainitun päivän jälkeen, valmistumista EI voi juhlia vielä ko. syksyn/kevään lakkiaisissa.

Aineopiskelijat
Maksuperuste syntyy opiskelijan ilmoittautuessa kurssille ja hänen saatuaan verkkotunnukset.