Skip Ribbon Commands
Skip to main content
ajankohtaista
​​​​​​​

Tiedotteet 

Aikuislinja toimii osoitteessa Kirkkopuistikko 27, sisäänkäynti pihaovesta.
Luokat 2. ja 3. kerroksessa, kanslia 2. kerroksessa.

Kouluun ilmoittautuminen
Kansliaan voi ilmoittautua milloin vain lukuvuoden aikana.
Ilmoittautumistilaisuus on syksyllä 2018 maanantaina 13.08.18 klo 16-18
(Kirkkopuistikko 27, käynti pihaovesta)
 
Opinnot alkavat syksyllä 2018 maanantaina 03.09.18.

Kansliassa on muutama Abitti-koejärjestelmän muistitikku, joita voi lainata ja kokeilla oman koneen käynnistämistä koejärjestelmään. Samalla voi testata, että kaikki koneen laitteet toimivat (kosketuslevy/hiiri, näppäimistö, kuulokkeet jne.). Jos käynnistys tuntuu hitaalta, kannattaa kokeilla tikkua toiseen USB-liittimeen. Käynnistysohjeita valikossa Opiskelijoille -> Sähköiset yo-kirjoitukset
 
Lyskalla on nyt toiminnassa Lykeion -niminen langaton verkko, joka on tarkoitettu opiskelijoiden läppäreille, tableteille tai kännyköille. Verkko toimii klo 7.25-21.00. 
Verkon salasanan saa opettajilta tai kansliasta.
Kone saattaa kysyä seuraavaa: "Do you want to allow your PC to be discoverable by other PCs and devices on this network?". Kannattaa vastata "No". 


Opetussuunnitelma
Opetussuunnitelma, kurssien nimet ja oppikirjat löytyvät Aikuislinjan alasivulta Kurssitarjonta (vasemman laidan valikko). 

Verkkokurssit
Aikuislinjan verkkokurssit ovat Moodlessa. Moodle löytyy osoitteesta moodle.eforum.fi, ja sinne kirjaudutaan edu-kuvakkeesta (Kirjaudu sisään käyttäen tiliäsi kohteessa: edu.vaasa.fi).
            

Hanki oppikirja aina heti ensimmäiselle lähiohjaustapaamiselle!​

Wilma
Aikuislinjalla on käytössä Wilma-ohjelmisto. Sen tärkeimmät toiminnot ovat viestintä opiskelijoiden ja opettajien välillä, koulun ajankohtaiset tiedotteet   sekä omien arvosanojen selaaminen.Wilma löytyy osoitteesta wilma.vaasa.fi. Käyttäjätunnus ja salasana ovat samat kuin koulun sähköpostissa, tunnus kirjoitetaan muodossa etunimi.sukunimi (ilman @edu.vaasa.fi-loppuosaa).

Ylioppilaskirjoitukset
Abitti-tunti yo-kirjoituksiin osallistuville ma 10.09.18 klo 15.45 luokassa 222 sekä ti 19.02.19 klo 15.45 luokassa 222.
Oma kannettava mukaan!
 
Syksy 2019 
- kirjoituksiin täytyy ilmoittautua kansliassa viim. ma 05.06.
- ylioppilaskirjoitukset alkavat äidinkielen kokeella ma 17.09.
Kirjoitusaineen pakolliset kurssit on oltava suoritettuina viim. ma 10.09.
 
Mahdollinen erityisjärjestelyhakemus (YTL:n lomake) tulee toimittaa koulun kansliaan syksyn yo-kirjoitusten osalta viim. 23.04. Kevään kirjoitusten osalta vastaava päivämäärä on 23.11. 

Lisätietoja ylioppilaskirjoitukista löytyy Vaasan lyseon lukion kotisivulta: etusivun ylioppilaslakin alla on linkki Abien sivut.

Valmistuminen keväällä 2019
Opiskelijan on tehtävä säädetyt suoritukset ajoissa valmiiksi  - jos aikoo saada päättötodistukset kevään lakkiaisissa, takaraja on 02.05.2019
Mikäli suoritukset tulevat kuntoon vasta edellä mainitun päivän jälkeen, valmistumista EI voi juhlia vielä ko. syksyn/kevään lakkiaisissa.

Aineopiskelijat
Maksuperuste syntyy opiskelijan ilmoittautuessa kurssille ja hänen saatuaan verkkotunnukset.