Skip Ribbon Commands
Skip to main content
ajankohtaista1

Siirtyminen etäopetukseen

17 maaliskuu 2020

Lukion siirtyminen etäopetukseen tapahtuu nyt lyhyellä varoitusajalla. Tämä varmaankin aiheuttaa monenlaisia kysymyksiä niin opettajien kuin opiskelijoitten keskuudessa. Tämän epätietoisuuden ja vastaamattomien kysymysten aiheuttaman huolen ja epämukavuuden tunteen jaamme kaikki yhdessä. Meillä on kuitenkin hyvät valmiuden etäopetukseen ja uskon, että selviydymme näistä haasteissa yhdessä. Tiedotteessa yksityiskohtaiset ohjeet etäopiskeluun.


Ohjeistukset etäopetukseen

Kursseissa edetään lukujärjestyksen mukaan. Opettaja on lukujärjestyksessä merkittynä aikana opiskelijoiden tavoitettavissa. (Moodlen chat, teamssin neuvotteluyhteys,…) Opettaja ohjeistaa, mitä oppimisalustaa käytetään ja miten yhteydenpito oppitunnin aikana toteutetaan.

Nyt on myös hyvä mahdollisuus testata omaa kykyäsi itsenäiseen opiskeluun. Käytä arkipäivien etäopiskeluaika hyödyksesi. Kykyä aikatauluttaa omaa työskentelyäsi tarvitset viimeistään abivuonna.

Ota tilanne haltuusi ja tee parhaasi, jotta  selviäisit edessä olevasta poikkeuksellisesta tilanteesta parhaalla mahdollisella tavalla. Kevään opiskelussa katse on edelleen tulevaisuudessasi; hyvän yleissivistyksen luomisessa, hyvinvoinnin ja hyvän elämän rakentamisessa. Sitä korona tai etäopetus eivät muuta. Nyt keväällä rakennat perustaa myös syksyn kirjoituksissa menestymisellesi.

Pidä huolta itsestässi ja läheisestäsi. Ole yhteydessä, jos jokin asia painaa sinua. Opinto-ohjaajat ja opiskelijahuolto toimivat edelleen ja niiden palvelut ovat käytössäsi.

Ohjeistuksen koeviikolle

Koeviikko pidetään suunnitelman mukaan, mutta etänä. Kurssin arvostelu ei vaadi välttämättä perinteisen kokeen pitoa, jos oppiminen voidaan muuten arvioida. Kurssin opettaja ohjeistaa mahdollisen kokeen järjestämisen keskusteltuaan aineryhmänsä kanssa. Tästä ei ole siis vielä kurssikohtaista ratkaisuja olemassa, mutta asia selviää lähipäivinä.

Esimerkiksi moodlessa voi pitää ajastetun kokeen. Aineryhmissä pohditaan, millainen koe sopii etäkokeeksi. Osa aineryhmistä onkin jo tiedottanut ratkaisuistaan.

Seuraa ohjeistusta, koska tilanteen edetessä ohjeistusta täydennetään tai muutetaan. Seuraa WILMAn tiedotteita ja viestejä.

Varaudumme siihen, että etäopetuksessa jatketaan vielä viidennessä jaksossa. Tämä ottaen huomioon sen, että epidemia on vasta tulollaan. Toivotaan kuitenkin parasta ja pidetään kukin osaltamme huoli siitä, että epidemia ei leviä. Paras tapa on edelleen hyvä käsi- ja yskimishygienia.

Muuta

Koska kokoontumisia tulee välttää, kouluruokailua ei valitettavasti järjestetä etäopetuksen aikana. Vaasan kaupunginhallituksen linjauksen mukaan etäopetuksessa ollaan ainakin 13.4. saakka.

Voimia ja jaksamista sinulle Vaasan lyseon lukion opiskelija. Kyllä me tämä klaarataan!

Jaakko Perttu

Rehtori​