Skip Ribbon Commands
Skip to main content
langatonverkko
Langaton verkko

Uutta: Lykeion-verkko

Lyskalla on nyt toiminnassa Lykeion -niminen langaton verkko, joka on tarkoitettu opiskelijoiden läppäreille, tableteille tai kännyköille. Verkko toimii klo 7.25-21.00. 

Verkon salasanan saa opettajilta tai kansliasta. 

Kone saattaa kysyä seuraavaa: "Do you want to allow your PC to be discoverable by other PCs and devices on this network?". Kannattaa vastata "No". 

---

Jos Lykeion-verkko ei jostain syystä toimi, voi kokeilla alla mainittuja vanhoja verkkoja ja ohjeita.

Lyseon molemmissa kiinteistöissä toimii vaasa-guest -niminen langaton verkko, joten omalla kannettavalla pääsee internetiin. Älypuhelimella ei kuitenkaan pääse kirjautumaan verkkoon. Myös edu-guest -verkkoa voi kokeilla. Verkkoon kirjaudutaan samoilla tunnuksilla kuin Wilmaan tai muihin koulun palveluihin. Omassa salasanassa ei kuitenkaan saa olla skandinaavisia kirjaimia åäöÅÄÖ. Jos salasana sisältää niitä, se on vaihdettava langallisessa verkossa olevissa koulun koneissa (ruokala, aulatilat, Vaasanpuistikon atk-luokka).

Langaton verkko valitaan esimerkiksi Windows 7 tai 8 -koneissa oikean alanurkan kuvakkeesta, kuvassa merkitty punaisella. Kuvaketta klikkaamalla saa näkyviin luettelon verkoista.


langattomat verkot

Valitaan vaasa-guest ja klikataan sitten Connect-painiketta.

connect

Kun kone on yhdistänyt verkkoon ja yritetään mennä selaimella jollekin sivulle, tulee ensimmäisillä kerroilla ilmoitus turvallisuusvarmenteesta. Kaikki varoitukset täytyy vain ohittaa, jotta pääsee eteenpäin. Alla olevassa kuvassa näkyy Internet Explorerin varoitus: valitaan Continue to this website (not recommended).

varoitus

Muilla selaimilla varoitus näkyy vähän eri tavalla (Lisäasetukset tms.), mutta kuitenkin hyväksytään sivustolle 1.1.1.1. siirtyminen. Kannattaa toimia aika nopeasti, jotta yhteys muodostuu. Kun yhteys on saatu auki jollain selaimella, se yleensä toimii muillakin selaimilla.

Chromella saattaa tulla seuraavankaltainen ilmoitus:


Kohdasta Advanced (Lisäasetuksia) saa seuraavan näytön:


Siinä klikataan Proceed to (Jatka tms.).

Firefoxilla saattaa tulla seuraavanlainen ilmoitus:


Tässäkin valitaan jatkaminen, englanninkielisessä versiossa Add Exception (vahvistetaan turvallisuuspoikkeus).

Seuraavassa vaiheessa kysytään sitten tunnusta (sama kuin Wilmassa eli tyyppiä etunimi.sukunimi) ja salasanaa.

Kaupungin atk-osasto on vastuussa verkkoyhteyksien toimimisesta.