Skip Ribbon Commands
Skip to main content
nppimistwin7
Näppäimistön vaihto eri kielelle

Kieliä opiskeltaessa on usein tarpeen kirjoittaa merkkejä, joita suomalaiselta näppämistöltä ei löydy. Alla on esimerkkinä neuvottu venäjänkielisen näppäimistöasettelun käyttöönotto Windows 7:ssä.

Windows 7

1. Klikkaa vasemman alanurkan Käynnistä-kuvaketta ja valitse Ohjauspaneeeli.


2. Valitse aukeavasta ikkunasta kohta Vaihda näppäimistöä tai muita syöttötapoja.


3. Valitse välilehti Näppäimistöt ja kielet näkyviin. Klikkaa painiketta Näppäimistöt.


4. Valitse painike Lisää.


5. Hae luettelosta haluttu kieli, lisää ruksi ja paina OK.


6. Saman tien voit klikata välilehden Kielipalkki näkyville. Tarkista, että kaksi alla olevaa nuolten osoittamaa kohtaa on valittu. Kuittaa kaikki ikkunat OK:lla.

7. Nyt oikeassa alanurkassa näkyy kielikuvake (FI, kuvassa alla jo valmiiksi RU), jota klikkaamalla voi vaihtaa käyttöön erikielisen näppäimistön.


8. MItä merkkejä näppäimistöltä löytyy? Ruudulle saa näkyville näyttönäppäimistön. Klikkaa vasemman alanurkan Käynnistä-painiketta ja etsi esille kuvan mukaisesti Näyttönäppäimistö-niminen ohjelma (Kaikki ohjelmat > Apuohjelmat > Helppokäyttötoiminnot > Näyttönäppäimistö). Tai lyhyemmin: paina näppäimistön Windows-näppäin pohjaan, paina r-näppäintä ja kirjoita tekstilaatikkoon osk. Klikkaa OK. (Osk = On-Screen Keyboard)


9. Kun käynnistät Näyttönäppäimistön, voit tutkia merkistöä ja vaikka kirjoittaa hiirellä näppäinten kuvia klikkaamalla. Alla olevassa kuvassa näkyvät käytettävissä olevat merkit, kun vaihtonäppäin (Shift) on painettu pohjaan.