Skip Ribbon Commands
Skip to main content
mediapaja
Mediapaja

Vaasan lyseon lukion Mediapajassa voit opiskella ja harjoitella toimittajan työn perusteita eli kirjoittamista, valokuvaamista ja grafiikan, piirrosten ja sarjakuvien sekä videoiden tekemistä. Samalla osallistut Vaasan lyseon lukion vuosikirjan ja FUUSIO-nettilehden tekemiseen.

Mediapajasta tehdään myös vierailuja mediataloihin ja alan oppilaitoksiin. Toimittajaopiskelijat ovat vuosien varrella vierailleet Vaasassa Pohjalaisessa sekä Tampereella Ylellä, Mediamuseo Rupriikissa ja Tampereen yliopiston viestinnän laitoksella. Helsingissä on vierailtu Sanomatalon Piste-toimituksessa, jossa on opiskeltu jutun tekemistä toimitussimulaattorissa. Toimittajan työtä on opiskeltu myös Pohjalaisen Uutisverstaassa Koululinkin avustuksella.

Mediapaja-työskentelyn ja vierailujen avulla opit journalismin perusteita ja suoritat julkaisutoiminnan kursseja. Mediapaja-toimintaan voit osallistua koulutoiminnan ulkopuolella 8-palkilla. Mediapajassa kokoonnutaan 1-2 kertaa jakson aikana. Suoritetuista kursseista saat halutessasi todistuksen.