Skip Ribbon Commands
Skip to main content
julkaisutoiminnankurssit
Julkaisutoiminnan kurssit

Osallistumalla Mediapaja-työskentelyyn voit suorittaa seuraavia julkaisutoiminnan soveltavia kursseja.

1. Viestinnän perusteet (JUL1) SO

Kurssilla tutustutaan viestinnän ja journalismin perusteisiin sekä tutustutaan toimittajan työtehtäviin niin lehdessä, radiossa kuin televisiossakin vierailujen ja harjoitustöiden avulla. Kurssilla pohditaan median roolia yhteiskunnassa ja sananvapauden ja vapaan tiedonvälityksen merkitystä. Kurssi suoritetaan osallistumalla Mediapaja-työskentelyyn.

2. Lehtikirjoittamisen perusteet (JUL2) SO

Kurssilla tutustutaan kirjallisen julkaisutoiminnan työprosessin eri vaiheisiin eli ideointiin, haastattelemiseen, kirjoittamiseen, kuvien hankintaan ja taiton suunnitteluun sekä oikolukuun. Lisäksi kirjoitetaan uutisia ja artikkeli. Kurssi suoritetaan osallistumalla Mediapaja-työskentelyyn.

3. Lehtikirjoittamisen jatkokurssi (JUL 3) SO

Kurssilla syvennetään kirjallisen julkaisutoiminnan osaamista ja kirjoitetaan artikkeleita, kolumneja ja reportaaseja. Erityisesti harjoitellaan oman persoonallisen näkökulman löytämistä kirjoitettavaan juttuun. Kirjoitetut jutut perustuvat tutkivaan journalismiin ja henkilöhaastatteluihin. Kurssi suoritetaan osallistumalla Mediapaja-työskentelyyn.

4. Valokuvauksen perusteet (JUL 4) SO

Kurssilla tutustutaan valokuvauksen perusteisiin ja opetellaan järjestelmäkameran käyttöä. Kurssin aikana kuvitetaan uutisia, artikkeleita, reportaaseja jne. Kurssi suoritetaan osallistumalla Mediapaja-työskentelyyn.

5. Valokuvauksen jatkokurssi (JUL 5) SO

Kurssilla syvennetään valokuvaamisen taitoja ja perehdytään valokuvan yhteiskunnallisiin merkityksiin. Kurssi suoritetaan osallistumalla Mediapaja-työskentelyyn.

6. Grafiikan perusteet (JUL 6) SO

Kurssilla tutustutaan grafiikan tekemisen perusteisiin ja tehdään grafiikkaa, piirroskuvia ja sarjakuvia. Kurssi suoritetaan osallistumalla Mediapaja-työskentelyyn.

7. Grafiikan jatkokurssi (JUL 7) SO

Kurssilla syvennetään grafiikan teon taitoja, tehdään oma lukuvuoden jatkuva sarjakuva ja kokeillaan pilapiirroksen tekemistä. Kurssi suoritetaan osallistumalla Mediapaja-työskentelyyn.

8. Videokuvauksen perusteet (JUL 8) SO

Kurssilla tutustutaan videokuvauksen perusteisiin ja tehdään lyhyitä videoleikkeitä. Kurssi suoritetaan osallistumalla Mediapaja-työskentelyyn.

9. Videokuvauksen jatkokurssi (JUL 9) SO

Kurssilla syvennetään videokuvauksen taitoja ja tietoja ja perehdytään videoeditointiin. Toteutetaan oma videoprojekti alusta loppuun. Kurssi suoritetaan osallistumalla Mediapaja-työskentelyyn.