Skip Ribbon Commands
Skip to main content
kulttuuriakatemia

Kulttuuriakatemia

Vaasan kaupunginteatterin ja Vaasan lyseon lukion yhteistyöhanke lukuvuonna 2016 – 2017

Oletko kiinnostunut käsikirjoittamisesta, esiintymisestä, ohjaamisesta, lavastamisesta, puvustamisesta, maskeeraamisesta, ääni­- ja valosuunnittelusta, tuottamisesta tai muista teatterin osa­-alueista? Haluatko olla mukana tekemässä esitystä Vaasan kaupunginteatteriin?

Kulttuuriakatemia on Vaasan kaupunginteatterin ja Lyseon lukion yhteistyöhanke, joka tähtää teatteriesitykseen kaupunginteatterin Julia­-näyttämölle. Esityksen harjoitus­- ja esityspaikkana toimii Vaasan kaupunginteatteri. Esitys saa ensi­-iltansa huhti–toukokuussa 2017. Projekti on avoin Vaasan lyseon lukion opiskelijoille, ja siihen voivat osallistua käsikirjoittamisesta, esiintymisestä, ohjaamisesta, lavastamisesta, puvustamisesta, maskeeraamisesta, ääni- ja valosuunnittelusta sekä tuottamisesta kiinnostuneet opiskelijat.

Kulttuuriakatemian vuoden 2017 produktio on ryhmälähtöisesti tuotettu esitys, jonka teemana on identiteetti. Esityskäsikirjoitus muodostuu osallistujien ja ohjaajan yhdessä muodostaman materiaalin pohjalta.

Hanke on tarkoitettu kaikille Vaasan lyseon lukion opiskelijoille. Produktioon osallistuminen edellyttää ilmaisutaidon ensimmäisen kurssin suorittamista. Osallistujat valitaan joulukuussa 2016 järjestettävän katselmuksen kautta. Ennakkotehtävät katselmukseen sekä lisäinfot projektista julkaistaan elokuussa koulujen alkaessa.

  • ENSIMMÄISELLÄ JAKSOLLA INFOTILAISUUS 
  • TOISELLA JAKSOLLA ILMAISUTAIDON SEKÄ TEATTERIKIRJALLISUUDEN KURSSIT
  • KOLMANNELLA JAKSOLLA ENNAKKOTEHTÄVÄT, KATSELMUS JA VALINNAT
  • TAMMIKUUSTA 2017 HARJOITUKSET (MYÖS ILTA-­ JA VIIKONLOPPUAJAT)
  • HUHTI­-TOUKOKUUSSA 2017 ESITYKSET

Produktion ohjaa teatteri-­ilmaisun ohjaaja (AMK) Venla Korja Seinäjoelta.
Lisätietoja: venla.korja@gmail.com, p. 044 284 51 95