Skip Ribbon Commands
Skip to main content
kulttuuriakatemia

Kulttuuriakatemia

Vaasan kaupunginteatterin ja Vaasan lyseon lukion yhteistyöhanke lukuvuonna

Oletko kiinnostunut käsikirjoittamisesta, esiintymisestä, ohjaamisesta, lavastamisesta, puvustamisesta, maskeeraamisesta, ääni­- ja valosuunnittelusta, tuottamisesta tai muista teatterin osa­-alueista? Haluatko olla mukana tekemässä esitystä Vaasan kaupunginteatteriin?

Kulttuuriakatemia on Vaasan kaupunginteatterin ja Lyseon lukion yhteistyöhanke, joka tähtää teatteriesitykseen kaupunginteatterin Julia­-näyttämölle. Esityksen harjoitus­- ja esityspaikkana toimii Vaasan kaupunginteatteri. Esitys saa ensi­-iltansa huhti–toukokuussa. Projekti on avoin Vaasan lyseon lukion opiskelijoille, ja siihen voivat osallistua käsikirjoittamisesta, esiintymisestä, ohjaamisesta, lavastamisesta, puvustamisesta, maskeeraamisesta, ääni- ja valosuunnittelusta sekä tuottamisesta kiinnostuneet opiskelijat.

Kulttuuriakatemian vuoden 2017 produktio oli ryhmälähtöisesti tuotettu esitys, jonka teemana oli identiteetti. Esityskäsikirjoitus muodostui osallistujien ja ohjaajan yhdessä muodostaman materiaalin pohjalta. Teema vaihtuu vuosittain.

Hanke on tarkoitettu kaikille Vaasan lyseon lukion opiskelijoille. Produktioon osallistuminen edellyttää ilmaisutaidon ensimmäisen kurssin sekä teatterikirjallisuuden kurssin suorittamista. Osallistujat valitaan joulukuussa järjestettävän katselmuksen kautta. Ennakkotehtävät katselmukseen sekä lisäinfot projektista julkaistaan elokuussa koulujen alkaessa.

  • ENSIMMÄISELLÄ JAKSOLLA INFOTILAISUUS 
  • TOISELLA JAKSOLLA ILMAISUTAIDON SEKÄ TEATTERIKIRJALLISUUDEN KURSSIT
  • KOLMANNELLA JAKSOLLA ENNAKKOTEHTÄVÄT, KATSELMUS JA VALINNAT
  • TAMMIKUUSTA HARJOITUKSET (MYÖS ILTA-­ JA VIIKONLOPPUAJAT)
  • HUHTI­-TOUKOKUUSSA ESITYKSET

Produktion ohjaa teatteri-­ilmaisun ohjaaja (AMK) Venla Korja Seinäjoelta.
Lisätietoja: venla.korja@gmail.com, p. 044 284 51 95