Skip Ribbon Commands
Skip to main content
suoravayla
S​uoraväylät jatko-opintoihin

Vaasan lyseon lukion opiskelijoilla on mahdollisuus hakea Turun yliopiston Tulevaisuuden teknologioiden laitokselle suoravalinnan kautta suorittamalla tietotekniikan kurssikokonaisuus. Kurssien opetus Vaasan lyseon lukiossa. Suoravalinnan kautta on mahdollista hakea seuraaviin koulutusohjelmiin:

1. Tietojenkäsittelytiede (luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri, 3+2v)
2. Tieto- ja viestintätekniikka (tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri, 3+2v)Vaasan lyseon lukion opiskelijoilla on mahdollisuus hakea Vaasan yliopistoon suoravalinnan kautta suorittamalla opintojakso Energia ja kestävä kehitys. Kurssien opetus Vaasan lyseon lukiossa. Suoravalinnan kautta on mahdollista hakea seuraaviin koulutusohjelmiin:

1. Energia- ja informaatiotekniikka (tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri, 3+2v)
2. Tuotantotalous ja tietojärjestelmätiede (kauppatieteiden kandidaatti ja kauppatieteiden maisteri, 3+2V)Vaasan lyseon lukion opiskelijoilla on mahdollisuus hakea Vaasan ammattikorkeakouluun erillisvalinnan kautta suorittamalla tietyt Vaasan lyseon lukion kurssit vaadittavilla arvosanoilla. Erillisvalinnan kautta on mahdollista hakea seuraaviin koulutusohjelmiin:

Tekniikan ala: konetekniikka, sähkötekniikka, tietotekniikka, ympäristöteknologia, energiatekniikka, Information Technology
Sosiaali- ja terveysala: sosionomi, sairaanhoitaja
Liiketalouden ala: liiketalous, tietojenkäsittelytiede, International Business