Skip Ribbon Commands
Skip to main content
tukipalvelut1
​​
Tukipalvelut


Vaasan lyseon lukion hyvinvointityöryhmä koordinoi opiskelijahuoltoa. Ryhmään kuuluu apulaisrehtori, kuraattori, opinto-ohjaajat, terveydenhoitaja sekä erityisopettaja ja tarvittaessa muita asiantuntijoita. Ryhmä kokoontuu jaksoittain ja ajankohdat ovat esillä koulun kotisivuilla. Ryhmän tehtävä on kartoittaa koulun hyvinvointia ja reagoida kehitystarpeisiin. Hyvinvointiryhmä koordinoi myös yksilökohtaista opiskelijahuoltoa.

Terveydenhoitaja

Kouluterveydenhoitaja Päivi Hämäläisen vastaanotto on Vaasanpuistikon yksikössä (sisäänkäynti vanhan puolen ala-aulasta) ma-to 8-16 ja pe 8-14.

Puhelin 040-1452 734 

Helena Hannuksela… ma ja pe…puh. 040-6565332​

Vastaava kuraattori

Kuraattori Anu Ramsila, puhelin 0400-619 470, anu.ramsila@edu.vaasa.fi
 
Kuraattori auttaa ja tukee opiskelijoita erilaisissa opiskeluun ja elämään liittyvissä asioissa, esimerkiksi arjen sujuvuus, toimintakyky ja vuorovaikutussuhteet. Kuraattori pyrkii työssään opiskelijoiden tilanteita jäsentämällä lisäämään heidän voimavarojaan ja etsimään myönteisiä ratkaisuja tilanteisiin.
Kuraattorin vastaanotto on Vaasanpuistikon yksikössä, kellarikerroksessa ma-to 8-16 ja pe 8-15

Koulupsykologi

Koulupsykologille varataan aika terveydenhoitajan tai kuraattorin kautta. 

Erityisopettaja

Erityisopettaja Markku Joensuu. Tavattavissa tarvittaessa. Lausunnot YTL:aa varten. 

Hammashoito

Kirkkopuistikon hammashoitola vastaa vaasalaisten lukiolaisten hammashoidosta.

Luki-testaus

Ota yhteys erityisopettajaan.

Nuorisoasema Klaara

Nuorisoasema Klaara on Vaasan sosiaali- ja terveystoimen alainen toimipiste, joka tarjoaa lasten ja nuorten mielenterveys-, päihde- ja elämänhallinnan ongelmien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon keskittyviä palveluja. Asemalla suoritetaan myös EU-direktiiviin perustuvaa alle 25 -vuotiaiden ajokelpoisuusseurantaa.

Nuorisoaseman palvelut on suunnattu lähinnä 13 - 24 -vuotiaille vaasalaisille ja sopimuksesta myös muista kunnista tuleville nuorille (ja heidän perheilleen), jotka haluavat keskustella luottamuksellisesti aikuisen kanssa

Tutustu Klaaran sivuihin​.

Nuorten tiedotus- ja neuvontapiste Reimari

Tutustu Reimarin sivuihin.