Skip Ribbon Commands
Skip to main content
italia-projekti
Italian projekti

Lyseosta on tehty yhdeksän viikon mittaista taideopintomatkaa Italiaan vuosina 2001-2010. Italiassa on tutustuttu maailman huipputaiteeseen mm. Roomassa, Firenzessä, Venetsiassa ja Riminin lähistöllä Urbinossa. Viimeisin Italian leirikoulu oli elokuussa 2010.


Mukana on ollut vuosittain 12-15 opiskelijaa ja vetäjinä apulaisrehtori Vesa Neste sekä kuvataiteen lehtori Veli Ekroos tai englannin lehtori Elina Mykkänen.

Syksyllä 2006 tehtiin taidepainotteinen Italian matka Roomaan. Matkalla oli mukana 15 taiteesta ja matkailusta kiinnostunutta opiskelijaa. Tutustumiskohteina olivat mm. Colosseum, Borghesen taidemuseo, Villa Lante sekä Vatikaanin päänähtävyydet Pietarin kirkko ja Vatikaanin museo. Päiväretkellä käytiin katakombeissa sekä kokemassa Tivolin kaupungin tunnelmaa: Villa Adriana ja Villa d`Esten palatsialue suihkulähteineen.

Elokuun 2007 lopussa suunnattiin Toscanan ja Umbrian maisemiin. Viikko vietettiin yöpyen Firenzessä, mutta sieltä suunnattiin retkille kaikkiaan kuuteen ympäristökaupunkiin: Lucca, Pisa, Siena, Volterra, Perugia ja Assisi. Firenzessä on noin kolmannes maailman huipputaiteesta. Käyntikohteina olivatkin mm. Uffizin galleria, Palazzo Pitti, Galleria dell´Accademia ja San Marcon luostarimuseo.

Rooman ainutlaatuinen tunnelma tuo matkaajan Roomaan aina uudelleen. Niinpä kahdeksas lyseon taidepainotteinen leirikoulu suuntasi elokuussa 2008 jälleen Roomaan. Matkalle osallistui 13 innokasta opiskelijaa. Vierailukohteina olivat Rooman ja Vatikaanin päänähtävyydet sekä päiväretki Castelli Romanin maisemiin Tivoliin, Frascatiin ja Castel Gandolfoon. 

Yhdeksäs Italian-projektin matka suuntautui jälleen Roomaan elokuussa 2010. Matkalla oli mukana 15 opiskelijaa. Tutustumiskohteiden lisäksi osallistuimme ikimuistoiseen Tenori-iltaan illallisineen.

Italian projektin tavoitteena on ollut opiskelijoiden tutustuttaminen maailmanperintöön taiteen kautta sekä opastaminen matkailun saloihin.

2001 Riccione - Venetsia - Firenze - San Marino - Ravenna - Rimini
2002 Rooma - Vatikaani - Tivoli
2003 Rimini - Venetsia - Firenze - Urbino - San Marino
2004 Rooma - Vatikaani - Castelgandolfo
2005 Venetsia - Firenze - Rooma - Vatikaani
2006 Rooma - Vatikaani - Tivoli
2007 Firenze - Pisa - Siena - Lucca - Volterra - Perugia - Assisi
2008 Rooma - Vatikaani - Tivoli - Castelgandolfo
2010 Rooma - Vatikaani