Skip Ribbon Commands
Skip to main content
ranska-projekti
Ranska-projekti keväällä 2013
 
Lyseon lukion vieraaksi saapuu 13.–22. helmikuuta 35 ranskalaista lukiolaista (21 tyttöä, 14 poikaa) ja heidän kolme opettajaansa. Opiskelijat ovat lukion 1-luokkalaisia.
 
Ranskalaiset tulevat La Pommeraye -nimiseltä 4000 asukkaan paikkakunnalta, joka sijaitsee aivan Loirejoen lähellä. Lukion opiskelijoita asuu myös lähiseudun pikkukylissä. Alue on viininviljelys- ja maatalousaluetta. Loirejoen laakso on Unescon maailmanperintökohde.
 
Ranskalaiset opiskelijat odottavat innolla matkaa Suomeen. Heidän mielestään Suomi on matkakohteena omaperäinen ja kiinnostava. Suomea ranskalaiset eivät tunne, vaikka olemme heidän mielestään melkein naapureita. He halusivat tulla Vaasaan talvella, jotta näkisivät tyypillisen suomalaisen talven. Ranskalaisnuoret asuvat Lyseon lukion opiskelijoiden kotona, koska haluavat myös tutustua suomalaiseen arkeen.
 
Lyseon lukiosta projektissa on mukana 28 opiskelijaa. Viiden opiskelijan perhe majoittaa kaksi ranskalaisopiskelijaa. Lyskalaiset lähtevät Ranskaan 13.–21. huhtikuuta. Matkan aikana tutustutaan ranskalaiseen lukioon ja tehdään retkiä Angers’n kaupunkiin ja Loire-joen laaksossa Saumurin ja Chambordin linnoihin. Mahdollisesti käydään myös Atlantin rannalla. Matkan lopussa ryhmä viettää kaksi päivää Pariisissa, jossa tutustutaan tärkeimpiin nähtävyyksiin kuten Notre Damen katedraaliin, Louvren taidemuseoon, Riemukaareen ja Eiffel-torniin.
 
Lyseon lukiosta matkalle lähtee mukaan kolme opettajaa: Riitta Seppä-Cascarino (ranska), Kaarina Ryytty (englanti) ja Kati Sandvik (liikunta, terveystieto).
 
Lyseon opiskelijat kirjoittavat kokemuksistaan ranskalaisperheessä ja kulttuurieroista. Näitä kirjoituksista ja valokuvista tehdään näyttely Uniworld-päivään syksyllä 2013.
 
Chambord (1519-1547)
 
Aikaisemmat projektimatkat Ranskaan:
 
Ranska-Saksa -projekti 2001
Pariisi-Strasbourg (Euroscola) 2005
Pariisin Unescokohteet  2009