Skip Ribbon Commands
Skip to main content
unesco-teemapiv

Unesco-teemapäivä: UNIWORLD DAY abeille 24.10.2012

Vaasan lyseon lukion kansainvälisyyskasvatuksen UNESCO-teemapäivää vietetään YK-päivänä 24.10.2012. UNIWORLD DAYksi nimettynä päivänä vastustetaan rasismia ja julistaudutaan syrjinnästä vapaaksi alueeksi.

Teemapäivänä lähennetään kulttuureja ja torjutaan ennakkoluuloja kuuntelemalla pieniä luentoja aiheesta, katselemalla opiskelijoiden musiikkiesityksiä ja lyhytelokuvia sekä tutustumalla lukiokampuksen kulttuureihin oppilaiden vetämissä toiminnallisissa työpajoissa. Päivä huipentuu komediaan, jossa huumorin keinoin voi kyseenalaistaa loputkin omista ennakkoluuloista. Ruokalassa on esillä Suomen pakolaisavun pakolaisuutta ja globaaleja muuttoliikkeitä valottava näyttely ja lukion opiskelijoiden kuvaamataidon tunnilla tekemiä rasismin vastainen julistenäyttely. Päivän aikana jokainen voi myös konkreettisesti kyseenalaistaa omat ennakkokäsityksensä ja kirjata ne ylös ja heittää SPR:n ennakkoluuloroskikseen.

Päivä on tarkoitettu Vaasan lyseon lukion ja Vasa gymnasiumin abeille. Päivä on myös ainerajat ylittävä oppimiskokemus, johon osallistumalla siitä tulee koko ikäluokkaa yhdistävä yhteinen tapahtuma.

Teemapäivä toteutetaan yhteistyössä Vasa gymnasiumin, Suomen pakolaisapu ry:n ja SPR ry:n kansa.

 UNIWORLD DAYn ohjelma

9.30 Monikulttuurisuus on rikkaus. Puheenvuoroja, musiikkia ja oppilaiden tekemiä lyhytelokuvia sekä syrjinnästä vapaaksi alueeksi julistautuminen. Kirkkopuistikon juhlasali.

10.35 Lukiokampuksen kulttuurit tutuiksi. Toiminnallisissa opiskelijoiden vetämissä työpajoissa tutustutaan lukiokampuksen Afrikan, Lähi-idän ja Balkanin alueen sekä Suomen suomalaisten ja ruotsalaisten kulttuureihin. Kulttuurimatka alkaa Kirkkopuistikon juhlasalista.

12.10-12.50 Abien ruokailu.

12.50-14.30 Import Export. Norjalaispakistanilainen komedia kyseenalaistaa ennakkoluulot huumorin keinoin. Ohjaaja Khalid Hussain. Elokuvan aluksi esitetään oppilaiden tekemiä lyhytelokuvia. Kirkkopuistikon juhlasali.

Suomen pakolaisavun näyttely ja lukiolaisten tekemä rasismin vastainen julistenäyttely sekä luovu ennakkoluulostasi –tehtävä Kirkkopuistikon ruokasalissa.